040 / 69 65 61-60

info@usspeed.de

Oświadczenie o ochronie prywatności

Zakres obowiązywania

Transmisje danych w Internecie niosą ze sobą ryzyko powstania luk w bezpieczeństwie. Niniejsze oświadczenie o ochronie danych osobowych informuje użytkownika tej strony internetowej o rodzaju, zakresie i celu gromadzenia i wykorzystywania danych osobowych zgodnie z federalną ustawą o ochronie danych osobowych i ustawą o telemediach.

Niniejsza polityka prywatności została opracowana przez adwokat Corinna Lovens LL.M., Waterside DS GmbH, Bergstr. 28, 20095 Hamburg. W niektórych obszarach pojawiła się niepewność prawna w związku z wprowadzeniem podstawowego rozporządzenia o ochronie danych. W przypadku jakichkolwiek uwag lub pytań dotyczących niniejszego oświadczenia o ochronie danych osobowych, prosimy o kontakt na adres e-mail info@usspeed.de lub na adres pocztowy US Speed Shop Vertriebsges. mbH, Hinschenfelder Stieg 12, 22041 Hamburg.

Operator strony internetowej

US Speed Shop Vertriebsges. mbH
Hinschenfelder Stieg 12
22041 Hamburg, Niemcy

Telefon: +49 (0)40 / 69 65 61-60
Telefax: +49 (0)40 / 69 56 38 4
eMail: info@usspeed.de

Inspektor ochrony danych

Manfred Lehmann (dyrektor zarządzający)
US Speed Shop Vertriebsges. mbH
Hinschenfelder Stieg 12
22041 Hamburg, Niemcy
eMail: info@usspeed.de

Postępowanie z danymi osobowymi

Gromadzimy i wykorzystujemy Państwa dane osobowe tylko wtedy, gdy jest to dozwolone przez prawo lub jeżeli wyrazili Państwo zgodę na gromadzenie danych. To samo dotyczy przekazywania danych osobowych. Dane osobowe to wszystkie informacje, które służą do określenia Państwa osoby i mogą być prześledzone wstecz - na przykład nazwisko, adres e-mail i numer telefonu.

Dostęp do danych

Zbieramy dane o dostępie do tej strony i przechowujemy je jako "pliki dziennika serwera". Rejestrowane są następujące dane:

  • Odwiedzona strona internetowa
  • Godzina dostępu
  • Ilość danych przesłanych w bajtach
  • Źródło/odniesienie, z którego dotarli Państwo na stronę
  • Używana przeglądarka
  • Zastosowany system operacyjny
  • Zastosowany adres IP

Zebrane dane służą jedynie ocenie statystycznej i ulepszeniu strony internetowej. Jeśli istnieją konkretne przesłanki wskazujące na nielegalne użycie, zastrzegamy sobie prawo do późniejszego sprawdzenia plików dziennika serwera.

Postępowanie z danymi kontaktowymi

Na tej stronie internetowej mają Państwo możliwość skontaktowania się z nami. W takim przypadku Państwa dane będą przechowywane w celu przetworzenia i udzielenia odpowiedzi na Państwa zapytanie. Dane te nie będą przekazywane osobom trzecim. Państwa dane zostaną usunięte po ostatecznym rozpatrzeniu Państwa zapytania, najpóźniej jednak po upływie 30 dni.

Przetwarzanie danych do celów przetwarzania zleceń

(Usługodawca zewnętrzny - Wysyłka)
Usługodawca usług spedycyjnych W celu dostarczenia zamówionych towarów, zlecamy następującym dostawcom usług spedycyjnych:

Deutsche Post AG
Charles-de-Gaulle-Straße 20
53113 Bonn
https://www.deutschepost.de/de/f/footer/datenschutz.html

DHL Paket GmbH
Sträßchensweg 10
53113 Bonn
https://www.dhl.de/de/toolbar/footer/datenschutz.html

DHL Express Germany GmbH
Heinrich-Brüning-Str. 5
53113 Bonn
https://www.dhl.de/de/toolbar/footer/datenschutz-express.html

United Parcel Service Deutschland S.à r.l. & Co. OHG (UPS)
Görlitzer Straße 1
41460 Neuss 
https://www.ups.com/de/de/help-center/legal-terms-conditions/privacy-notice.page?

W celu umożliwienia dostawy i związanych z tym komunikacji (takich jak powiadomienia o paczkach), przekazujemy następujące informacje do wyżej wymienionych dostawców usług spedycyjnych:

  • Imię
  • Nazwisko
  • Adres
  • Adres email
  • Numer telefonu (dla zapowiedzi o przesyłkach spedycyjnych)

(Usługodawca zewnętrzny - Płatność)
Instytucje finansowe Po wybraniu opcji płatności, przekazujemy dane dotyczące płatności wymagane do przetworzenia płatności do następujących firm:

Hamburger Sparkasse AG
Ecke Adolphsplatz / Gr. Burstah
20457 Hamburg
https://www.haspa.de/disclaimer-und-datenschutzhinweise-3298/

Wirecard AG
Einsteinring 35
85609 Aschheim
https://www.wirecard.de/datenschutzbestimmungen/

PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
22-24 Boulevard Royal
L-2449 Luxembourg
Należy pamiętać, że PayPal sprawdza zdolność kredytową niektórych metod płatności i przekazuje dane dotyczące płatności do agencji kredytowych. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności PayPal:
https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=de_DE

Google Analytics

Ta strona korzysta z usługi "Google Analytics", która jest oferowana przez Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California 94043, USA), do analizy wykorzystania strony przez użytkowników. Serwis używa plików "cookies" - plików tekstowych, które są przechowywane na Państwa urządzeniu końcowym. Informacje zbierane przez pliki cookie są zazwyczaj przesyłane do serwera Google w USA i tam przechowywane.

Na tej stronie internetowej stosowana jest anonimizacja IP. Adres IP użytkowników jest skrócony w obrębie państw członkowskich UE i Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Przez to skrócenie pominięto osobowe odniesienie do Państwa adresu IP. W ramach umowy o dane zamówienia, którą operatorzy stron internetowych zawarli z Google Inc., Google Inc. wykorzystuje zebrane informacje do opracowania analizy użytkowania stron internetowych i aktywności na nich oraz świadczy usługi związane z korzystaniem z Internetu.

Mają Państwo możliwość zablokowania zapisywania plików cookie na urządzeniu poprzez odpowiednie ustawienia w przeglądarce. Nie ma gwarancji, że mogą mieć  Państwo nieograniczony dostęp do wszystkich funkcji tej strony internetowej, jeśli przeglądarka nie zezwala na pliki cookie.

Można również skorzystać z wtyczki przeglądarki internetowej, aby zapobiec przesyłaniu do Google Inc. informacji gromadzonych przez pliki cookie (w tym adresu IP użytkownika) i wykorzystywaniu ich przez Google Inc. Poniższy link prowadzi do odpowiedniej wtyczki: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Mogą Państwo również kliknąć na poniższy link, aby uniemożliwić Google Analytics zbieranie danych  na tej stronie internetowej: Dezaktywuj Google Analytics (load Opt-Out-Cookie)

Należy kliknąć na powyższy link, aby pobrać "Opt-Out-Cookie". Dlatego przeglądarka musi zawsze umożliwiać zapisywanie plików cookie w tym celu. Jeśli regularnie usuwają Państwo pliki cookie, przy każdej wizycie na tej stronie wymagane jest nowe kliknięcie na link.

Tutaj znajdą Państwo dalsze informacje na temat wykorzystania danych przez Google Inc.: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=pl

Linki do mediów społecznościowych

Ta strona nie korzysta z wtyczek do mediów społecznościowych! Zamieściliśmy tylko hiperłącza do naszych portali społecznościowych. Jeśli klikniesz na te linki, profile te otworzą się w nowym oknie na Facebooku, Google+ lub stronach YouTube.

Mapy Google i YouTube

Ta witryna korzysta z map Google i odtwarzacza YouTube, gdy odwiedzasz stronę zawierającą filmy wideo. Usługi te automatycznie zbierają i przechowują następujące informacje:

  • Referrer URL
  • Typ przeglądarki i wersja przeglądarki
  • Zastosowany system operacyjny
  • Godzina zapytania do serwera
  • IP-Adres

Tutaj znajdą Państwo informacje na temat usuwania i zarządzania danymi zgromadzonymi przez Google:  www.datenschutzbeauftragter-info.de

Web Fonts z cloud.typography.com

W celu zaprezentowania naszej oferty online w sposób spójny, atrakcyjny i poprawny dla wszystkich przeglądarek, strona ta wykorzystuje czcionki Web Fonts z cloud.typography.com, usługę The Hoefler Type Foundry, Inc., 611 Broadway, Room 725, New York, NY 10012-2608. Ich integracja odbywa się poprzez wywołanie ich serwera, który jest zwykle obsługiwany w USA.

Usługi te automatycznie zbierają i przechowują następujące informacje:

Zastosowany system operacyjny

  • IP-Adres
  • Typ przeglądarki i wersja przeglądarki
  • Godzina zapytania do serwera
  • Odwiedzona strona internetowa
  • Referrer URL
  • Załadowana czcionka WWW

Tutaj można znaleźć politykę prywatności Hoefler & Co.: https://www.typography.com/home/privacy.php

Biblioteki Google Fonts i Google Script

Ta strona internetowa wykorzystuje czcionki Google Fonts i biblioteki skryptów Google (AJAX) do prezentowania naszych usług online w spójny, atrakcyjny i poprawny sposób we wszystkich przeglądarkach.

Biblioteki Google Fonts i Google Script są dostarczane przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google").

Ich integracja odbywa się poprzez wywołanie serwera, który jest zazwyczaj serwerem Google w USA. Serwer zostanie poinformowany, które z naszych stron internetowych Państwo odwiedzili.
Google przechowuje również adres IP.

Tutaj można znaleźć politykę prywatności Google: https://www.google.com/policies/privacy/

Więcej informacji o Google Fonts można znaleźć tutaj: https://developers.google.com/fonts/faq

Pokaż mi tę rzecz! (ShowMeTheParts)

Na stronie Show me the parts! Wywoływana jest wtyczka "ShowMeTheParts" Vertical Development, Inc., 1730 Park Street, Suite 116, Naperville, IL 60563 . „ShowMeTheParts" służy niezależnym od producenta badaniom części samochodowych. Aby być stale na bieżąco, wtyczka ta ustanawia połączenie z serwerami Vertical Development, Inc., które zwykle znajdują się w USA, za każdym razem, gdy dochodzi do jej wywołania.

Tutaj przesyłany jest adres IP i odwiedzana strona, a dostawca może przechowywać i poddawać analizie te informacje. Obecnie nie jest jasne, czy tak się stanie, a jeśli tak, to w jakim celu. Kliknij tutaj, aby uzyskać więcej informacji na temat ShowMeTheParts:

http://www.verticaldev.com/showmetheparts/

Prawa użytkownika:
Informacja, korekta i usuwanie

Mają Państwo prawo do bezpłatnej informacji o tym, jakie dane osobowe przechowujemy. Jeśli nie ma prawnych obowiązków przechowywania danych, mają Państwo również prawo do poprawienia nieprawidłowych danych oraz do zablokowania lub usunięcia danych osobowych. Roszczenia te można zgłaszać pod adresem e-mail info@usspeed.de lub pod adresem pocztowym US Speed Shop Vertriebsges. mbH, Hinschenfelder Stieg 12, 22041 Hamburg.

Dostarczamy czesci zamienne i akcesoria dla nastepujacych marek samochodów

Gdy klikniesz na marke, wyswietla sie modele samochodów, dla których dostarczamy czesci zamienne i akcesoria.

  • A.C.
  • AM General
  • American Motors
  • Buick
  • Cadillac
  • Checker
  • Chevrolet
  • Chrysler

Cadillac

Checker

Chevrolet

Chrysler

  • Delorean
  • Desoto
  • Dodge
  • Eagle
  • Edsel
  • FCA
  • Ford
  • GMC

Edsel

FCA

Ford

GMC

  • Hudson
  • Hummer
  • International
  • Jeep
  • Lincoln
  • Mercury
  • Oldsmobile
  • Packard
  • Plymouth
  • Pontiac
  • RAM
  • Saturn
  • Studebaker